Sömnad & dräkter

Sy egen medeltida klänning

2015-11-01 21:22 #0 av: KristinHöög

Hej!

Jag är helt ny inom detta med medeltida kläder, men har ändå bestämt mig för att sy en egen. Min tanke är inte att helt försöka efterlikna vad som faktiskt användes, utan jag vill istället inspireras och tolka lite på mitt sätt. Vad jag tänker är att göra en enkel klänning i ylle, med en särk i linne att ha under och letar just nu bra mönster. Har ni förslag och/eller erfarenheter av mönster ni skulle kunna rekommendera? Använder ni samma mönster för särk och klänning?

Är lite inne på detta mönster för överklänningen: http://www.handelsgillet.se/shop/medieval/pm18-14th-15th-kirtle-based-on-findigs-from-greenland-m-l-xl/

Då jag är så pass ny på detta, så är jag otroligt tacksam för både tankar och förslag!!

Anmäl
2015-11-01 21:31 #1 av: fridelfina

Den var jättefin! Om du syr vill jag gärna se bild!

   
Anmäl
2015-11-02 17:21 #2 av: Hannhis

Jag har än så länge bara sytt en särk, och då använde jag detta mönstret, men jag hade lite problem med kilarna under armarna (de vart för stora) så jag fick göra om särken lite.  Handelsgillets mönster var jättefint, kör på det.  

Anmäl
2015-11-03 13:11 #3 av: KristinHöög

Tack, för era svar! Jag har i alla fall beställt hem mönstret och har lovat mig själv att ge det ett försök. Nu får jag helt enkelt hoppas på det bästa!

Särken ska jag sy av ett mönster jag har kommit över på en sida på Facebook.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.