Allmänt

Medeltida kläder butik?

2013-07-20 01:01 #0 av: [MyCassie]

Finns det någon butik som säljer medeltida kläder till ett vettigt pris och som då också har online shop? Keltiska kläder går också bra.

Jag har letat och letat men mest hittat butiker vars kläder ligger åt 4-6000kr eller mer. 

Gärna även butik som säljer till barn, vår dotter har redan mössa och tröja men dessa är gjorda av min mor. 

Är främst ute efter kläder till mig själv men intresserad om det finns till barn också.

Vet att det finns de som syr men jag vill gärna se om det finns online butiker också.

Tacksam om någon visste. 

Anmäl
2013-07-20 03:37 #1 av: Hallonsaft

Jag antar att det beror på vilken sorts kläder du vill ha och hur historiskt korrekta de ska vara. Hur mycket historiskt belägg det ska ha och så vidare.

Det finns lajvaffärer som säljer en del kläder. Har dock aldrig tittat jättemycket på hur de är och om de är prisvärda, men det kanske fler kan säga något om.

Korps: http://korps.e-line.nu/sv/
Svarta katten: http://www.svartakatten.com/
Gripheim: http://gripheim.se
Faraos: http://www.faraos.dk/Games/Vare/Live-Rollespil

Den jag tror mest på vad gäller kläder är dock:
Urda hantverk: http://www.urda.se/

Jag har en hel hög länkar till utländska sidor också, men jag vet inte om de är helt relevanta.

Anmäl
2013-07-20 10:11 #2 av: Elma79

Finns en sida som heter http://viking.se/ oxå. Många av plaggen har jag för mej är ganska fantasy-inspirerade, men finns nog nått "vanligt" oxå. Allt är ju beroende på hur HK man vill vara. :)

Anmäl
2013-07-20 10:41 #3 av: eldrött_yrväder

Vad är det som gör att du vill kunna köpa från en onlineshop? Mest nyfiken då jag själv syr och funderar på att sy upp ett lager av framför allt tunikor och barnkläder så det finns.

Hos mig får man, om man beställer, välja både färg och material på tyget (bor kunden i närheten brukar jag be denne köpa själv så det blir helt rätt) och självklart även gjort efter kundens kropp.

Anmäl
2013-07-20 12:50 #4 av: [MyCassie]

#3 Det är just det, "gjort efter kundens kropp" som får mig att välja onlineshop där storlekarna mer passar alla som tex har storlek M eller dylikt. 

Jag varierar något enormt i storlekar beroende på material, utseende mm på kläderna på så sätt blir onlineshop lättare för mig. Ska jag beställa från en som syr måste personen mäta mig, inget jag kan göra själv.

Anmäl
2013-07-21 10:22 #5 av: eldrött_yrväder

#4 Ja, alltså, det är ju det jag gör. Tar kundens mått/får de skickade till mig när någon annan mätt. Större chans att det blir rätt då ju :) Klart kan man säga till mig att man har strl M och då gör jag ju något som passar till mig själv, och hoppas på att den andra har en likadan uppfattning om Mediumstorlek.

Anmäl
2013-07-21 18:16 #6 av: [MyCassie]

#5 Ok. Synd bara att du bor så långt bort, ca 120 mil närmare bestämt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.