Allmänt

Tyg! Länkar till online-butiker.

2013-05-16 20:42 #0 av: Elma79


Skulle vilja ha lite tips på online-butiker där man kan inhandla tyg. Skriv gärna ett omdöme oxå om ni kan :)

Jag lägger upp dom bland länkarna sen.

Anmäl
2013-05-16 22:13 #1 av: LinaN

www.medeltidsmode.se

I särklass den trevligaste säljaren på tyg i landet. Kunnig, nördig i textilhistoria och alltid en vilja att vara till lags.

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2013-05-17 08:16 #2 av: ptb

www.svartakatten.com är också en otroligt trevlig butik för tyger & annat dock så är deras sida under omkonstruktion så kan ligga lite efter med lager saldo etc =) samt en otroligt duktig och villig att hjälpa till ägare!

Anmäl
2013-05-17 11:06 #3 av: Kieth Black


Hej!

Ang tygaffärer; Två affärer med stort urval: Jofotex i Söderköping och Wahlman Textil i Gnarp. Vi har handlat mycket där och personalen är trevlig och kunnig.

MVH

KB

Anmäl
2013-05-17 11:32 #4 av: orphidea

naturtuche.de har köpt av dem, och tygerna är i superfin kvalité och leveransen var snabb.

historiskarum.se har en del tyg, har dock inte köpt av dem online men i deras stånd på medeltidsveckan.

Anmäl
2013-05-17 14:12 #5 av: eldrött_yrväder

Jag rekommenderar alltid medeltidsmode i första hand. Har 100% linne, ylle och siden.

http://stoffochstil.se/ har butik i Malmö (mittemot IKEA), Gbg & Sthlm samt i Norge och Danmark. De har 100% linne, men det mesta är viscose-linne eller bomullslinne. Inga 100% ylletyger men de är billiga på det de har och om man bortser från att de tappar de riktigt isolerande effekten (som är trevlig i både varmt och kallt väder) är ylletygerna ändå fina och trevliga. Linnetygerna likaså. De har även lite olika sorters siden. Skickar inte tygprover så vitt jag vet, men butikerna är rätt stora.

http://ikea.se/ har ju linnetyger i fyra färger (vitt, créme, svart och en till..?): AINA har jag för mig att den heter. Rätt stabilt men om man använder det mycket/handsyr/knöklar så mjukar det upp sig hyfsat.

http://korps.se/ har mycket, men efter att ha beställt av deras återvunna ylle och fått något som mer liknar fleecefilt (alternativt dåligt ylle som använts effektivt i fyra år) så kommer jag enbart köpa på marknader för att vara säker på vad jag får. Men de har bra priser.

http://handelsgillet.se/ har bra och proffsiga grejer, men ligger lite dyrare i pris. Jag använder deras linnetråd till allt jag syr. Fina tyger av det jag sett på marknader. Har linne, ylle & siden.

http://www.ohlssonstyger.se/ är bra i butik, men deras nätsortiment tycker jag är tråkigare. Frågar man folk var de hittat sina lite mer ovanliga tyger är "Ohlssons tyger, stuvbitskorgen" inte alltför ovanligt svar, däremot hittar jag sällan nåt kul när jag väl letar haha.

Länkarna nedan har jag INTE beställt från, men de ligger i min bokmärkesmapp:

Ylle: http://www.sy-stugan.se/category.html?category_id=32
Linne: http://www.sy-stugan.se/category.html?category_id=30

Ylle: http://www.tygpunkten.se/vaart-sortiment/yllertyger.html

Linne: http://www.textilonnet.se/category/40-100-lin-metervara.aspx

Linne: http://www.tyg.se/lintyg.html

Siden: http://www.cheapfabrics.co.uk/thestore/product_info.php/cPath/540_544/products_id/1350?osCsid=fgrkare789vbjtcvofg3n753q4

Ylle: http://www.denverfabrics.com/c/5/Wool-Fabrics
Linne: http://www.denverfabrics.com/c/4/Linen-Fabrics

Anmäl
2013-05-17 20:28 #6 av: Elma79

Tack :)
Ska lägga in länkarna så fort jag är vid datorn igen. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.