Hantverk

Sömnad, något jag inte kan.

2013-04-21 03:54 #0 av: Smaakakor

Jag vet att det finns ett par stycken sömmerskor här så jag tänkte kolla lite om någon kunde tänkas ge ett prisförslag på vad man skulle kunna få ge för en 1300tals dress för män, hosor, brokor, cothardie etc, och även om det kan tänkas att någon kan komma med färslag på utseenden på dessa passande till lågDEL/LANDLÖS RIDDARE ELLER LIKNANDE PASSANDE SAMMHÄLLSTÅND

Anmäl
2013-04-21 09:07 #1 av: LinaN

Jag syr på beställning. Och har en fast prislista på plagg. Däremot har jag begränsad kunskap vad gäller medeltida kläder. Vikingatida no problem, men medeltid är lite utanför min komfortzon. 

Däremot inte sagt att jag inte KAN sy medeltida kläder, bara det att jag gör det väldigt sällan.

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2013-04-21 10:20 #2 av: eldrött_yrväder

Jag syr också på beställning. Dock ska det ju gärna vara tajt på 1300-tal och det är så retligt när det blir FÖR tajt, så jag vill gärna att du kan komma till Lund både för att ta mått och för att prova en gång under arbetets gång i så fall (handlar alltså om 2 ggr på 2-3v). Går det så får du gärna maila till minna.c.nilsson@gmail.com så kollar vi närmre på det. Har plats för ett par sömnadsarbeten till i sommar.

Anmäl
2013-04-21 15:18 #3 av: Odenessan

Kapar tråden och frågar vad en kvinnodräkt skulle kosta, tänkte någon form som funkar på både vikingatida och medeltida evenemang, rang vet jag inte men jag kommer nog mest att vara spinnerska eller läkekunnig. Eller åtminstånde hjälp med att tillverka ett bra mönster som passar mina stora mått så jag kan få fart på syendet.

Anmäl
2013-04-21 15:56 #4 av: Smaakakor

Faktisk lite utanför min komfortzone också, jag är ju eg viking jag också. Men jag ska börja viffta med svärd och massa plåtrustning och annat på 1300 tals manér, så något i ca 1350 tals mode svängen som kan matcha min blivande cherburg rustning är.väl.det jag är ute efter. Så jag får nog överge mina pösbyxor och mysiga tunika till förmån för franskt foppery och nån lustig hatt... Känns lite men i taights över det som dricker vin med pekande lillfingrar, men jag funderar på om man får gå all-in i så fall med brokdtyger och hattar som det spretar fjädrar ur och annat. Och puffiga ärmar och allt annat helt befängt.

Anmäl
2013-04-21 17:42 #5 av: LinaN

#3 det beror på hurmånga klänningar du ska ha. :)

Har precis fått beställning på en överklänning och en särk av en tjej, och sömnaden går på 950kr, PLUS tyget. Och då är det sytt på maskin.

En särk + hängsleklänning skulle gå på ungefär 800kr + kostnaden för tyget. sen beror det ju på om du ska ha linne i bägge klänningarna eller ena i ylle. Vid beställning av flera plagg kan jag ge viss rabatt.

Min prislista och villkor finns här.

Har sytt på beställning i flera år och har en hel del sömnadsvana.

Leveranstid mellan 2-4 veckor beroende på hur mycket jag har just för tillfället. Som nu tex har jag inte tid före helgen den 4-5 maj då jag ska på Ale vikingamarknad. Men skulle det vara så så KAN jag sy men då mot en extra avgift eftersom jag får lägga allt mitt egna på is.

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2013-04-22 15:58 #6 av: Odenessan

#5  Tusen tack, det var en bra fråga, har inget alls i klädväg än så så nybörjare är jag på det. Men det var ju inte farligt dyrt för tygkostnaden får man i alla fall när man gör det själv. Ska höra med en kompis om hon vill göra ett mönster till mig i rätt storlek eller hjälpa mig att ta måtten på mig innan jag bestämmer mig för det är svårt att ta sina egna mått Funderar

Anmäl
2013-04-28 19:44 #7 av: eldrött_yrväder

Jag tar ca 800kr/klänning (exkl tyg, även jag), beror ju på hur den ska se ut och så, men har mindre sömnadsvana (antar jag) än LinaN.

Anmäl
2013-04-28 20:56 #8 av: LinaN

#7 jag har sisådär 14 års sömnadsvana av allt från lajv, moderna kläder och vikingaplagg ;) 

Däremot så ogillar jag att sy moderna kläder, det är så jädrans tråkigt ^^

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2013-05-02 14:18 #9 av: eldrött_yrväder

För 14 år sen var jag för liten för att hantera en symaskin ;) Men jag har sytt kläder, både modernt och forntid, de senaste 4 åren eller så.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.