Allmänt

Medeltidskläder

2013-04-04 21:51 #0 av: Kieth Black

Hej alla därute!

Hustrun o jag tänkte oss en tur till medeltiden. Vi har hållit på med indianer, trappers o cowboy-eran, så eskapismvana finns! Nu har vi kollat runt lite på lämpliga kläder och funderar på att köpa någon form av basutrustning. Att sy själva hinns f.n. inte med även om verktygen och kunskapen finns. Kraven för den första omgången kläder är inte att dom måste vara i autentiska material, handsydda mm. Det verkar finnas många saiter som erbjuder medeltidskläder o utrustning. Eftersom de svenska sidorna tenderar att bli lite dyra har jag tittat på tyska som definitivt har ett mycket brett utbud. Nu till min fråga till er:

Har någon handlat av tyska företag? och i så fall var dom bra?

Om vi trivs i "medeltiden" kommer det absolut att produceras egna kläder mm. men som sagt till att börja med....

Hälsningar Ebbe & Ewa

Anmäl
2013-04-05 13:32 #1 av: eldrött_yrväder

Jag har inte använt mig av några tyska företag, men om ni klarar er med helt maskinsytt (vilket ni troligtvis får när ni beställer) är jag rätt billig :) Även om ni vill att "synliga sömmar" ska sys för hand så de blir dolda. I så fall kan ni ju skicka ett mail till minna.c.nilsson@gmail.com och berätta vad ni vill ha så kan jag ge er ett paketpris :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.