Sömnad & dräkter

fästa ströningar på bälte

2013-01-23 01:21 #0 av: Loviz

I sommras köpte jag delar till ett bälte och nu plockade jag fram det för att i god tid fixa mitt nya bälte till sässongen.

Ströningarna har en pigg och den ska man ju nita men jag började fundera på om man inte bör ha en liten metallplatta på insidan av bältet för att nitningen ska bli bra? Jag tänker att en liten platta med hål i som man trär runt piggen och sedan hammrar ner nitningen borde göra att det håller bättre, hålet i bältet kommer väl bli lite större med tiden och då kan väl ströningen lossna?

Någon aom har erfarenhet av detta?

Anmäl
2013-01-23 09:40 #1 av: Anthka

Jo de sitter bättre om det är en bricka på baksidan som man nitar fast med ströningens pigg. Handelsgillet säljer sådana till sina ströningar.

Anmäl
2013-01-24 10:46 #2 av: LinaN

Jag har gjort två varianter. Med platta och nitat över. men också bara knackat fast/böjt fast nitarna på baksidan över lädret. Funkar, men är verkligen quick and dirty. däremot skulle jag inte göra en knack-variant på en ströning med bara en pigg, utan minst 2 piggar krävs då. för annars kommer den trilla ur.

 

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2013-02-01 12:22 #3 av: Loviz

Tack för svaren, då ska jag ta å tillverka lite plattor att sätta på baksidan

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.