Hantverk

Vilket mönster - vantar

2013-01-13 14:25 #0 av: Lillyblossom

Hej!

Det var länge sedan nu jag var inne. Jag tänkte göra ett par tumvantar i kaninskinn med pälsen inåt och sedan klä utsidan med ulltyg. Det jag funderar över är vilket mönster som jag bör använda? Om man tittar på Historiska Museets vantar har jag plockat ut tre som jag tittar på:

http://mis.historiska.se/mis/sok/bild.asp?uid=327807

http://mis.historiska.se/mis/sok/bild.asp?uid=327808

http://mis.historiska.se/mis/sok/bild.asp?uid=315313

Bilden visar tre olika mönster. Det första är från medieval tailors assistant där de satt tummen över viket. Tyckte detta verkade konstigt eftersom ingen utav vantarna från historiska museet, vad jag kan utläsa, har tummen mitt på viket. Sedan, på bild 3, så vet jag inte om den är sydd som mönstret längst till höger på min bild och att de sedan lappat över ett hål, eller om det är en variant av mönstret i mitten på min bild.

Min frågan är vilket ni tycker blir mest historiskt korrekt eller verkar alla rimliga så att jag kan göra som jag vill? Jag förstår om detta inlägget blev rörigt så fråga gärna på om det som är oklart!

Anmäl
2013-03-02 14:27 #1 av: Lillyblossom

"Putt"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.