Sömnad & dräkter

Sy tungor/tippets på klänningen?

2011-07-29 21:24 #0 av: Ciona

Hej

Jag håller på att sy en linneklänning till medeltidsveckan och har bestämt mig för att jag ska ha ärma till armbågen som sedan slutar i tungor/tippets som är fodrade.

Jag vet hur det ska se ut men mitt huvud står still när jag ska tänka ut hur jag ska klippa ut och sy dem. Om någon som sytt sådana ärmar och vet hur man gör eller kan hjälpa mig ändå är jag väldigt tacksam

Anmäl
2011-07-31 21:57 #1 av: Loviz

Enklaste är väl att sy den varianten som är ett vittband vid slutet på ärmen och sen en vit tipp som hänger ner dvs en remsa som man gör så lång som man vill ha den. Jag tycker det ser ut som en sån ärm längst till höger på bilden.

Vill du ha en tipp i samma tyg som klänningen så är mitt tips att ta ett gammalt lakan eller ett billigt tyg och provsy en ärm och sen använder du den som mönster.

 

Jag har en fråga på detta ämnet med. jag ska sy en miparti och är sugen på att göra tungor på ärmen. jag tycker det är förbaskat snyggt att fodra med motsatt färg men jag har inte hittat nån info ifall det är HK eller ej, finns det nån här som vet?

Anmäl
2011-08-02 15:38 #2 av: MegN

Vad är det för datering på den där bilden? Intressanta mönster på tygerna...

Anmäl
2011-08-02 19:40 #3 av: Anthka

#2 Den är från 1344

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.