Allmänt

Vad får ni allergiska utslag av?

2011-03-16 12:26 #0 av: Tomteslakt

För att spinna vidare på tråden make-up eller inte. Då den tog en mer allmäninriktning.

 

Vad är det ni ser som nono eller får obehagliga hostattacker eller allmänt kli i sax- och klippfingrarna av?

 

  • För min egen del är det offentlig rökning på event eller marknader, dels för att jag själv är ickerökare och tycker det är äckligt, men sen också för att det fanns ju faktiskt inte tobak i Europa under medeltiden och vikingatiden. Ska man måst behöva röka (det kan ju inte vara en rättighet) så bör man göra det där det inte syns för publik och turister iaf.

 

  • Sen kan jag ju Sen faktiskt moderna gympaskor till tidsenlig dräkt, ska man ha moderna skor kan man ha lite diskreta, inte vad jag sett rena gympadojor ;).

 

  • Sen kan man ju alltid ta de som kallar sig musiker och behöver använda sig av ljudförstärkning på instrumenten, det hörs bra nog som de är, jag lovar Skrattande.

 

Vad skulle ni andra säga får era nackhår att resa sig?

Jag kan ju säga att jag iaf försöker hålla mig från att hoppa på vederbörande och korrigera, oftast funkar det ;)

 

Anmäl
2011-03-16 15:23 #1 av: Ciona

på medeltidsveckan är det helt klart piraterna tycker jag!
Vad gör dem där?

 

annars är krossad sammet inget jag vill se...

Tights under kjorteln är inte så snyggt det heller.

Jag tycker att tillexempel remsandaler är helt okej, dock inte med strumpor (men det är det ju aldrig)

 

Anmäl
2011-03-16 16:35 #2 av: LinaN

krossad sammet och andra avarter inom textilier....

Sen är jag allergisk mot de som kommer till marknader iförda jutesäckar och med plastvikingahjälmar med horn på.

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2011-03-16 17:16 #3 av: Tomteslakt

oooh, jag kan nog lägga till en. Folk som kommer till medeltidsmarknader iförda alvkläder eller annat från fantasy- och lajvvärlden. ;). Har faktiskt sett folk komma med plastöron och legolasfrisyrer och extra vitsminkade för att "smälta in" bland medeltidsfolket. Jo tjena :D.

 

Sen har jag oerhört stor allergi mot folk som fuskar inom tornerspel i utrustningen, med t ex stickade brynjor, plastgrejer m.m. Kör till att alla inte har råd med en hel utrustning från början, men de som hållit på i flera år och fortfarande inte vill? Det är ju ändå en extremsport med skador som vardagsmat.

Anmäl
2011-03-16 23:55 #4 av: Ahnna

Förutom det som redan har skrivits... folk som fuskar med eld! Höll på att ge en bekant en örfil för ett par år sen, då vederbörande använde T-gul som tändvätska och höll på att brinna upp flera gånger men ändå inte avbröt sin show. "Det ska vara så". NEJ!

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2011-03-19 08:28 #5 av: Tonye

Jag förstår hur du menar och det är svårt att få drömma sig bort ett par timmar eller en vecka när folk röker spelar på mobiltelefonerna eller springer runt med NIKE AIR på fötterna M,M he he he . Jag kan ju bara säga att ;;;;;  TOMTESLAKT du har skrivigt så himmla bra så att jag ej kunde inte skriva det bättre skällv!!!!!!!!!!! INSTÄMMER HELT tummen upp för dig!!!Cool

Anmäl
2011-03-19 09:51 #6 av: moeler

Jag kan tycka att man får skilja på äpplen och päron ibland!

På offentliga medeltidsmarknader har jag inga problem med att acceptera det mesta (även om jag ärligt skall erkänna att pirater och alver känns märkligt).

På events däremot har jag högre krav. Jag tycker också att rökning i tid och otid är ett otyg. Däremot (då jag är en exrökare) tycker jag att en undanskymd rökruta är helt ok. Hellre det än olidliga rökare med abstinens!

Sen tycker jag att man har rätt att ifrågasätta (men på ett snyggt sätt) om någon år efter år kommer i samma fusksydda linnetrasa med gympaskor. Hos oss erbjuder vi hjälp genom att visa bra exempel på "rätta" kläder.

Däremot finns det ett område där jag är väldigt ambivalent. Snusning! De små portionspåsarna syns knappt inte så de är inte så farliga men stora rinnande mubbar är inte OK! Jag snusar själv så det är ett litet problem för mig:-)

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.