Recept: Småbröd
De här bröden är nästan lika goda att äta med pålägg som utan! Varierar man innehållet med till exempel hirs, boveteflingor och så vidare, så blir de riktigt hälsosamma också.
SMÅBRÖD MED MOROT OCH LINFRÖN
Till ca 15-20 stycken:
50 g jäst (ej torr!)
50 g smör eller margarin
5 dl mjölk eller vatten
1 tsk salt
2 msk socker
15 dl mjöl (vete, dinkel eller graham)
1 riven morot
2 msk linfrön
Sesamfrön till garnering
Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarinet. Häll i mjölken och värm till 37 grader. (Fingervarmt.) Smula ner jästen i degspadet och tillsätt salt, socker, riven morot och linfrön. Häll i större delen av mjölet, lite i taget, och arbeta degen kraftigt. Ha i mer mjöl om det behövs. Strö lite mjöl över degen och låt jäsa i 15-20 minuter under en handduk. Arbeta degen igen och knåda ordentligt. Baka ut bröden på plåtar och pensla med varmt vatten. Strö över sesamfrön. Låt jäsa ytterligare 10 minuter under handduk. Grädda i 5-10 minuter beroende på brödens storlek och droppa försiktigt lite varmt vatten över dem. Lägg dem på galler med handduk över och låt dem svalna.
Sajtvärd för Medeltiden iFokus
Medarbetare på Galopp iFokus
www.stuteriprecious.se
Det får vi testa, skulle det inte smaka bra så vet jag vad du har för e-post här på ifokus…
Stefan - Modellbyggare
Om det inte smakar bra så är det nog snarare kockens fel! *hihi*
Sajtvärd för Medeltiden iFokus
Medarbetare på Galopp iFokus
www.stuteriprecious.se
nä, man brukar väl skjuta budbäraren…..
Stefan - Modellbyggare
#3 Nej, det är ju det man inte ska göra!
Sajtvärd för Medeltiden iFokus
Medarbetare på Galopp iFokus
www.stuteriprecious.se
#4 så rätt så, det är ju i medeltiden vi är….
Stefan - Modellbyggare
Ja, det kan ju vara svårt att skjuta någon utan handeldvapen… Med armborst då, kanske…
Sajtvärd för Medeltiden iFokus
Medarbetare på Galopp iFokus
www.stuteriprecious.se
kanske jag skulle testa dessa… :)
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
De är faktiskt väldigt goda! Bakade själv två satser häromdagen - en sats med hälften grovt rågmjöl och hälften vetemjöl, den andra satsen med större delen dinkelmjöl. De blev väldigt mums!
Sajtvärd för Medeltiden iFokus
Medarbetare på Galopp iFokus
www.stuteriprecious.se