TV & film

Excalibur

2007-06-26 13:19 #0 av: Ahnna

Regissör: John Boorman.
På bio år: 1981.
Genre: Drama/Äventyr/Fantasy.

Handling: Uthur Pendragon får det magiska svärdet Excalibur av trollkarlen Merlyn. Uthur sticker svärdet i en sten och svär att den som kan dra ut svärdet ska bli kung av England. Många år senare drar Arthur, Uthurs halväkta son, ut svärdet och kröns till kung. Han guidas noga av Merlyn, men inte ens trollkarlen kan hindra vissa av händelserna som leder till Arthurs fall. Eller så kanske det var trollkarlens mening, det framgår inte riktigt... Arthur gifter sig i alla fall med Guinivere och samlar Riddarna av det Runda Bordet. Dessvärre lockas han av frestelsen av en okänd kvinna, som visar sig vara hans elaka halvsyster, häxan Morgana, och tillsammans får de en son, Mordered. Därmed kan kungens öde vara förseglat...

I rollerna:
Kung Arthur - Nigel Terry
Merlyn - Nicol Williamson
Guinevere - Cherie Lunghi
Morgana - Helen Mirren
Mordred - Robert Addie
Lancelot - Nicholas Clay
Perceval - Paul Geoffrey
Uthur Pendragon - Gabriel Byrne
Gawain - Liam Neeson

Inte enbart medeltid, men väl en av de filmer som för alltid kommer att förknippas med medeltiden tack vare myten kring kung Arhtur.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2007-06-26 13:22 #1 av: Ahnna

Jag som har följt Robert Addies (Mordred) karriär litegrann sedan 80-talet var tvungen att se den här filmen bara därför. Men är man uppfödd på allt vad Excalibur, Robin Hood och Merlyn heter så... Det är en trevlig film i alla fall, se den!

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2007-06-29 01:48 #2 av: Hennum

en film till om det hela, så mysigt. undrar hur många det finns sammanlagt. inte så att jag tycker de är för många, men dom är många.

Anmäl
2007-07-02 12:56 #3 av: Ahnna

#2 Rättelse; de är extremt många! Cool

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.