Annons:
Etikettmat-dryck
Läst 2750 ggr
Foolproof
4/23/07, 6:47 PM

Barkbröd

Hej, är det någon här som har recept på barkbröd? :D

Annons:
Mark
4/23/07, 7:24 PM
#1

Det går i princip att byta ut grovt mjöl (t ex råg) delvis i vilket recept som helst. Det krångliga är att bereda barken.

Se t ex http://www.skogsreflexen.net/index.cfm?docID=2208

Bjornen
4/24/07, 12:54 AM
#2

I länken är behandlingen av barken mycket förkortad och förenklad. Om man använde tallbark brukade man åtminstone blötlägga barken efter första torkningen eller ännu hellre lägga barken i lut för att få bort terpentinsmaken. Almbark är den smakligaste barken och den innehåller också slemämnen som förbättrar bakegenskaperna.

Mark
4/24/07, 10:12 AM
#3

#2 Du har helt rätt. Den bör blötläggas flera veckor, med vattenbyte varje dag. Lindbark lä också vara bra, men vanligast var väl tall. Googla på "barkbröd" det finns mycket att hämta!

Foolproof
4/24/07, 3:03 PM
#4

okej tack så mkt :)

Upp till toppen
Annons: