Etikett: mat-dryck
Läst 2750 ggr
4/23/07, 6:47 PM
0
Barkbröd
Hej, är det någon här som har recept på barkbröd? :D
Annons:
4/23/07, 7:24 PM
0
#1
Det går i princip att byta ut grovt mjöl (t ex råg) delvis i vilket recept som helst. Det krångliga är att bereda barken.
4/24/07, 12:54 AM
0
#2
I länken är behandlingen av barken mycket förkortad och förenklad. Om man använde tallbark brukade man åtminstone blötlägga barken efter första torkningen eller ännu hellre lägga barken i lut för att få bort terpentinsmaken. Almbark är den smakligaste barken och den innehåller också slemämnen som förbättrar bakegenskaperna.
4/24/07, 10:12 AM
0
#3
#2 Du har helt rätt. Den bör blötläggas flera veckor, med vattenbyte varje dag. Lindbark lä också vara bra, men vanligast var väl tall. Googla på "barkbröd" det finns mycket att hämta!
4/24/07, 3:03 PM
0
#4
okej tack så mkt :)
Annons: