Mat & dryck

Barkbröd

2007-04-23 18:47 #0 av: Foolproof

Hej, är det någon här som har recept på barkbröd? :D

Anmäl
2007-04-23 19:24 #1 av: Mark

Det går i princip att byta ut grovt mjöl (t ex råg) delvis i vilket recept som helst. Det krångliga är att bereda barken.

Se t ex http://www.skogsreflexen.net/index.cfm?docID=2208

Anmäl
2007-04-24 00:54 #2 av: Bjornen

I länken är behandlingen av barken mycket förkortad och förenklad. Om man använde tallbark brukade man åtminstone blötlägga barken efter första torkningen eller ännu hellre lägga barken i lut för att få bort terpentinsmaken. Almbark är den smakligaste barken och den innehåller också slemämnen som förbättrar bakegenskaperna.

Anmäl
2007-04-24 10:12 #3 av: Mark

#2 Du har helt rätt. Den bör blötläggas flera veckor, med vattenbyte varje dag. Lindbark lä också vara bra, men vanligast var väl tall. Googla på "barkbröd" det finns mycket att hämta!

Anmäl
2007-04-24 15:03 #4 av: Foolproof

okej tack så mkt :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.