2009-06-15 03:07 #0 av: Arnfestivalen

Arnfestivalen -  Sveriges första kombinerade medeltids-
och musikfestival!


På Medeltidens Värld i Götene är det stor Arnfestival
12-16 augusti. På kvällarna ser ni Sveriges populäraste artister, och på dagarna är det fullt av spännande medeltids-aktiviteter för både stora och små!

Artister:
Alcazar, Jerry Williams, The Refreshments, Agnes, Tomas Ledin, Bo Kaspers Orkester, Kalle Moraeus & Bengan Janson show, Ulf Lundell, Caroline af Ugglas

Vad är Medeltidens Värld?

Medeltidens Värld är en ny temapark (öppnade 2008) som bygger på filmerna om tempelriddaren Arn. Här finns alla hus och all rekvisita från Arnfilmerna, som är den största filmsatsningen någonsin i Norden. Detta har vi samlat i Arnbyn, som är uppbyggt kring stormannagårdarna Arnäs och Forsvik.

Ett medeltidsäventyr för stora och små

Dessutom har vi byggt en hel medeltidsmiljö utanför Arnbyn. Här finns fler byggnader, byggda med historiska metoder, marknadsplats, en sjö där barnen kan bada, kafé och restaurang och mycket, mycket mer.

Här pågår alltid massor med medeltida äventyr för vuxna och barn i alla åldrar. I den levande historiska miljön kan du se och uppleva riddare, gycklare, hästar, bågskytte, medeltida hantverk och mat, med mera.

För mer information:

www.arnfestivalen.se

www.medeltidensvarld.se