Middagstips till medeltida gille
Vi ska ha en liten medeltida fest med våra vänner. Jag skulle vilja ha lite middagstips. Endel av gästerna är vegetarianer, medans andra rena köttätare som ogärna äter vegetarisk, så vi behöver ha bägge varianterna + efterrätt
Har ni några bra förslag ? Tar gärna emot era recept också
(Lamm och får går bort då jag verkligen inte tycker om det)
Maken och jag har pratat lite löst om att bjuda på skänktallrik och eventuellt ungstrull. Jag har även tänkt att göra egen färskost.
Men vad vi skulle ha i den vegetariska skänktallriken, har jag ingen aning om
Tacksam för svar
Har du tittat i de trådar där vi diskuterar medeltida mat och vegetarisk medeltidsmat? alltid lika krångligt när man ska blanda köttisar med veggisar. ^^
Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.
Ungstrull går utmärkt att göra vegetarisk (byt ut fläsket mot rotsaker)
'Beyond the Wild Wood comes the Wide World,'
Bönor och rotgrönsaker måste väl gå att ha som komplement? =)
Tack för svaren. Ska kika runt lite efter recept.
Det lutar starkt mot ungstrull
Funderar på om man kan ha vitkål och lök som fyllning i de vegtariska Eller blir det konstigt?
#4 vitkål är gott, mättande och ger bra fyllnad i maträtter. Lök är gott och ger god smak på maten så jag ser inga problem med att stoppa det i maten. :D
Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.