Mat & dryck

Middagstips till medeltida gille

2009-08-27 21:48 #0 av: Kyltsi

Vi ska ha en liten medeltida fest med våra vänner.  Jag skulle vilja ha lite middagstips. Endel av gästerna är vegetarianer, medans andra rena köttätare som ogärna äter vegetarisk, så vi behöver ha bägge varianterna + efterrätt

Har ni några bra förslag ? Tar gärna emot era recept ocksåGlad

(Lamm och får går bort då jag verkligen inte tycker om det)

 

Maken och jag har pratat lite löst om att bjuda på skänktallrik och eventuellt ungstrull. Jag har även tänkt att göra egen färskost.

Men vad vi skulle ha i den vegetariska skänktallriken, har jag ingen aning omObestämd

Tacksam för svar

Anmäl
2009-08-27 22:05 #1 av: LinaN

Har du tittat i de trådar där vi diskuterar medeltida mat och vegetarisk medeltidsmat? alltid lika krångligt när man ska blanda köttisar med veggisar. ^^

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2009-08-27 22:56 #2 av: Anthka

Ungstrull går utmärkt att göra vegetarisk (byt ut fläsket mot rotsaker)

Anmäl
2009-08-29 17:32 #3 av: MaalinF

Bönor och rotgrönsaker måste väl gå att ha som komplement? =)

Anmäl
2009-08-30 14:11 #4 av: Kyltsi

Tack för svaren. Ska kika runt lite efter recept.

Det lutar starkt mot ungstrull Glad

Funderar på om man kan ha vitkål och lök som fyllning i de vegtariskaObestämd Eller blir det konstigt?

Anmäl
2009-08-30 17:50 #5 av: LinaN

#4 vitkål är gott, mättande och ger bra fyllnad i maträtter. Lök är gott och ger god smak på maten så jag ser inga problem med att stoppa det i maten. :D

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.