Liv & leverne

Ok? när användes de?

2009-11-18 01:22 #0 av: LinaN

nu menar jag ok som i bär-ok, hurgamla är de egentligen? har sett bilder från medeltiden men hur är det med vikingatid tro? och kanske dessförinnan också?

kan jag med gott samvete sätta sambon att snickra (*host*) ett ok att använda på vikingamarknader för att underlätta tex vattenhämtning mm?

Hitta denna sidan om okmakeri.

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2009-11-18 01:52 #1 av: Meli

Hm med tanke på att de använts i skilda delar av världen under lång tid och att deras utförande inte skiljer sig så mycket åt (vad jag sett) så skulle jag gissa på att de är en ganska så gammal uppfinning - och den är ju inte så jättesvår att komma på heller kan jag tänka mig.

Vet själv när man bär tungt..  Då börjar man ganska så snart fundera över vad man kan göra för att avlasta.  För folk som bär till exempel tunga spannar varje dag måste drivkraften att komma på något avlastande vara desto större.;)  Så ja jag gissar att det funnits mycket länge.

Anmäl
2009-11-22 11:56 #2 av: moondancer

Intressant fråga, jag har mailat runt lite, och väntar nu på svar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.