Sömnad & dräkter

Medeltida chaps?

2009-12-27 11:28 #0 av: SHV-Pysen

Nu har jag sett i några medeltids filmer bla. ett återkommande plagg. Det är typ ett par långa chaps som cowboys brukar ha, såna som är som ett par byxor men är öppna i grenen. Det är typ killar som ska bli/är riddare som har dem, oftast iaf.

Filmerna är ju sällan helt korrekta i kläderna, ibland inte alls, men fanns det ett sånt plagg under medeltiden, eller har flera bara råkat använda samma plagg av en slump?

Anmäl
2009-12-27 11:37 #1 av: Ahnna

Är det inte hosor du har sett då? "Chaps" hade man inte, och framförallt inte i skinn.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2009-12-27 11:47 #2 av: SHV-Pysen

#1 kanske det! jag förstod att man inte hade chaps, och det såg inte ut som riktiga såna, men jag visste inte hur jag skulle beskriva det. tänkte om det var så att det var påhittat så hade de antagligen tagit det från cowboysen

Anmäl
2009-12-27 12:38 #3 av: Ahnna

#2 Hosor kan se lite olika ut beroende på århundrade, men de verkar nästan alltid ha varit gjorda i ylle. Jag har för mig att en SCA:it ganska nyligen hittade dokumentation på hosor i päls, men jag vet inte var.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.