Sömnad & dräkter

Kanta med tyg?

2010-04-22 20:29 #0 av: RosaGosa

Ja, ska kanta en klänning med djävulsfönsterärmar och har köpt konstsiden till detta ändamål. hur gör jag bäst för att inte kantbandet ska bubbla och bli fult?

 

Anmäl
2010-04-25 16:58 #1 av: Hlif-Gudrunsdottir

Du anvender mønstret på surcoaten och klipper kanterna i fason efter ermet, i den bredden du ønsker. Sen syr du kantarna i hop vid akselen ochunder ermet, och derefter syr du dom til vid ermet; rettsidan på kantarna ska ligga mot vrangsidan på surcoaten. Klipp ned sømstillegget rundt ermet til det gjenstår ca.5 mm, klippa hakk i sømstillegget hela vegen rundt om med ca.3 cm mellanrum, så undviker du at kantarna blir strama och rynkliga. Vend kantarna mot rettsidan av surcoaten, vend inn sømstillegget på kanten och nåla fast den til surcoaten. Sy ner til handen.

Om du behøver se hur det skal bli så kommer jag lasta upp nogra bilder om en vecka eller två, jag ska hjelpa min vennina med hennes surcoat. Jag er norsk så du får bæra øver med mina operfekta svensk kunnskaper. :)

Anmäl
2010-04-29 13:33 #2 av: AutumnWicca

Mitt tips är att du klipper remsorna på skrådden på tyget, alltså på snedden. Alla de band du köper i butik är klippta så och är då lättare att forma :)

/Jenny - medarbetare på Medeltiden.ifokus

Anmäl
2010-06-06 20:42 #3 av: Hlif-Gudrunsdottir

Om du vil se hur vi gjorde det så kan du titta på min blogg Wood Dragon http://wooddragon.wordpress.com/2010/06/06/surcot/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.