Allmänt

Musik på medeltiden

2010-09-04 00:16 #0 av: Tranabeinur

Jag skulle gärna vilja ha texter till sånger som man sjöng under vikinga och medeltiden. Gärna med ljudfiler (heter det så?) Så att man kan lära sig melodin. Musik vore inte dumt det heller. Dikter, historier och sagor også.

Anmäl
2010-09-04 09:04 #1 av: Tomteslakt

Så vidare värst mycket texter från folkliga stycken finns inte bevarade från vare sig medeltiden eller vikingatiden. Det kan finnas ett par från högre stånds-musiken som är bevarade. Annars är texterna ganska och inte särskilt trovärdiga.

 

Man ska inte förlita sig på dagens så kallade medeltidsgrupper vad gäller folkliga musikstycken eller sånger till medeltida musik. Det är med stor sannolikhet inte så det lät eller såna texter man sjöng.

Anmäl
2010-09-04 09:07 #2 av: Tomteslakt

korrigering:

texterna är ganska moderna skulle det stå.

Anmäl
2010-09-04 16:42 #3 av: Lillyblossom

Vi har diskuterat detta till viss del och redan bett folk om diverse låtar man hittar ska läggas upp i tråden sånger.

Som du ser finns det en visa men jag hoppas tråden ska komma till liv lite för vi är nog många som vill ha "medeltida" musik. Men precis som Tomteslakt säger så är det nog ofta moderniserat. Flört

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.