Annons:
Etiketthantverk
Läst 5118 ggr
Tzatu
2011-01-27 21:56

garva en räv

Jag har ett rävskinn som jag tänkte alungarva, men jag har glömt hur stor del alun, salt och vatten man skulle ha. Någon om vet? Har ett svagt minne av att det skulle vara två mastskedar salt och två matskedar alun, men till hur mycket vatten vet jag inte.

Annons:
Ahnna
2011-01-27 21:58
#1

Det finns flera beskrivningar på webben, Google är din vän. Glad

Det var rätt länge sen jag läste på om ämnet så jag minns inte heller exakta mängder, tyvärr. 2 matskedar låter lite till en hel räv, däremot.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Tzatu
2011-01-27 22:03
#2

Jag har googlat, men utan framgång. Kan du tipsa om någon bra sida så uppskattas det.

Ahnna
2011-01-27 22:16
#3

Googla på t.ex. "alungarva skinn" eller om du är bra på engelska så kan ordet "tanning" öppna vissa dörrar.

Jag hittade bland annat den här sidan där det beskrivs hur man alungarvar fårskinn.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Tzatu
2011-01-27 22:39
#4

Jo den sidan hittade jag med, men ett då mängderna salt och alun som stod skrivet där inte stämde alls med vad jag lärt mig tidigare så tänkte jag försöka hitta någon annan källa också.

[peter54]
2011-01-28 09:15
#5

40 gram alun, 20 gram salt till 1 liter vatten.

Upp till toppen
Annons: